Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up
keresőoptimalizálás a látogatottságért Kiskunfélegyházán és kecskemét környékén

Mi is a keresőoptimalizálás, azaz SEO? A honlapok keresőbaráttá tétele. Egészen konkrétan az oldal szerkezetétől kezdve, a programozás minőségével folytatva, a szöveg minőségével bezárólag.

Miért van erre szükség? Teljesen lényegtelen hogy jól néz ki az oldalad, ha nincs rajta látogató. Gondold csak végig. Megrendelsz egy oldalt, te tudod hogy létezik, a honlap szerkesztő is tudja, de az még édes kevés. A Google a barátunk… Manapság legtöbben a google keresőjét használják, éppen ezért el kell érnünk, hogy az oldalunk keresőbarát legyen, tehát a google jó helyre sorolja az adott keresésben.

Hogyan zajlik az egyszeri keresőoptimalizálás? Átnézem a honlapod teljes egészében kezdve a programozással. Ahol lehet, minimalizálom, összehúzom a parancsokat a gyorsabb lefutás érdekében. Átnézem a média tartalmakat, hogy ki vannak e töltve az ALT címkék, leírások, stb. Optimalizálom a képek nagyságát (igen, a google többek közöttnézi azt is, hogy milyen gyorsab tölt be az oldal), stb.

Rögtön látom e az eredményt? Sajnos nem, a keresőoptimalizálás azon része a weboldal létrehozásának, ami nem hoz rögtön eredményt. Hosszú napok, hetek telnek el amíg a google teljesen felismeri az oldalad és ragsorolja valahová tartalom és szerkezet alapján.

Ez elég? Sajnos nem, kivéve ha az adott témában kevés weboldal létezik. A dolog szépsége az, hogy a Google már nem csak azt figyeli mennyire keresőbarát az oldalad. Azt is figyeli, hogy milyen tartalom van rajta, mennyire informatív és mennyire segíti a felhasználót. Éppen ezért tartalom kell havi, heti szinten amivel folyamatosan tornázod felfelé magad, illetve az oldalad. Javasolni szoktam első körben a Google AdWords kampány létrehozását, ha azonnali bevételre lenne szükséged (és miért ne lenne?).